Fem Kartoffel Fakta
Uden kartofler, pommes frites, chips og kartoffelmos ville være helt forskellige retter. Der ville ikke være nogen kød og kartofler tilbud, og folk ville have til at finde en anden grøntsag til bagning og topping med creme fraiche og purløg . Selv på tidspunkter æret og hængt ud , har kartoflen trivedes at forblive et dagligt syn for kosten for mange rundt om i verden . Lær at elske denne knold med den urolige fortid ved at tilføje til din viden base af Spud . Giftige Kartofler

Hver del af kartoffel plante undtagen knolden er giftig . Kartofler er et medlem af natskyggefamilien og producere et toksin kaldet solanin i deres grønne dele og spirer. Den giftige karakter af nogle af de dele af kartoffel plante ført til nogle fejlagtige overbevisninger. Selvom forkert , den franske engang troede kartofler til at forårsage spedalskhed , i henhold til " Sjov mad fakta . " En fransk farmaceut overbeviste kong Ludvig XVI , at de var sikker , og når kongen tjente knoldene i hans hof , de steg hurtigt i popularitet blandt de franske folk .
A Chip Off the Gamle Spud

Kartoffel chips er big business , men deres opfindelse tilskrives en harmdirrende kok. I 1853 , køkkenchef George Crum på en Saratoga , New York, udvej reageret på en kundes klage over de stegte kartofler skåret for tyk ved skæring af spuds papir tynde og friturestegning dem . Chips blev sendt tilbage til kunden, der fablede om " Saratoga Crunch Chips ", som hurtigt steg i popularitet som kartoffelchips . Den gennemsnitlige amerikanske forbruger 16 £ . chips årligt ifølge Colorado State University Extension. Den største kartoffel chip ligger i Blackfoot , Idaho , ved Kartoffel Museum. Den måler 14 inches med 25 inches , hvilket gør det mere end 2 kvadratmeter i området salt , sprød kartoffel chip.
A Dietary Dud ?

Nogle kosten planer forbyde kartofler , fordi de er en kilde til kulhydrater , men spuds har mere at byde på end stivelse . En medium kartoffel vejer 173 g eller 6,1 ounce , indeholder 4 g fiber, 4 g protein , 30 procent af den daglige anbefalede godtgørelse for vitamin C og kun 160 fedt-fri , kalorier , ifølge Colorado State University Extension. Andre næringsstoffer i kartofler omfatter jern , vitamin B-6 , kalium og niacin.

Miracle Medicin

Kartofler er blevet brugt gennem historien i folkemusik retsmidler til medicinske sygdomme. Inkaerne spiste dem for at forhindre fordøjelsesbesvær , bragte dem for at undgå gigt og draperet brækkede knogler med skivede kartofler til at fremskynde helbredelse. Kartofler eller deres madlavning vand har været brugt som folkemusik retsmidler for uren , forfrossen eller brændt hud eller for at lette ømhed og smerter. Nogle mente, at bare at have en kartoffel omkring ens person kunne lindre smerter. Et middel opfordrede til en kartoffel til at blive hængt om halsen inde i en strømpe at lindre ondt i halsen, eller bære en kartoffel i lommen for at hjælpe en tandpine .
Populære kartofler

kartoflen er en vigtig afgrøde for mange mennesker rundt om i verden. Det er den fjerde mest dyrkede fødevarer efter ris , hvede og majs. Af alle de knolde, der dyrkes kartofler er de mest populære. Dette fremgår af antallet af kartofler spist hvert år amerikanere. Den gennemsnitlige amerikanske arbejder 126 £ . af kartoflerne i hans årlige kost . En lang tradition for dyrkning står bag kartoffel. Denne knold opstod som en hovedafgrøde i Central-og Sydamerika og var en fast bestanddel af inkaerne i Andesbjergene siden 2000 f.Kr. Den spanske bragte Spud tilbage til Europa, hvor nogle lande set natskygge slægtning med uro , men efter andre europæiske nationer eksperimenteret med knold , voksede det i popularitet på tværs af kontinentet og spredt rundt om i verden gennem kolonisering af europæere.


Hus Have © have.989214.com