Hvad gør du , når din Persille Slår til Seeds
?

Persille ( Petroselinium crispum ) er en toårig plante . Dette betyder, at det vokser et år og frø det andet år og dør. Der er intet du kan gøre for at stoppe denne vækst cyklus . Anlægget vil vokse høje stilke og derefter blomst. Disse blomster tiltrækker sommerfugle og andre nyttige insekter til din have . Kort efter blomsterne visne , vil frøene dannes og modnes som planten dør .
Harvest Seed
< p> Høst frø , efter at du er sikker på, at de har haft en chance for at modne på stilk. Frøene er klar , så snart de falder af stilken at plante . Ofte vil du bemærke nye persille planter skyder op rundt gamle persille anlæg, hvor frøene er faldet til den fugtige jord nedenfor. Skær de modne seedheads på stilken og slå dem over i en stor container til at indsamle så de falder ud .
Plant Ny Seed
< p> Da persille er en vigtig urt til køkkenet år runde , plante nogle af de modne frø tilbage i din have. De behøver ikke tage lang tid at komme op , og snart vil du have en ny persille afgrøde til brug i løbet af resten af sommeren samt vinteren igennem .
Gem Seed
< p> spare nogle frø til næste forår ved at sætte nogle til side på et tørt , lukket kuvert mærket med indhold og dato . Hvis du sår disse frø , vil du begynde en overlappende sæson fra persille plantede det foregående år. Ved plantning i sommeren når frøene modnes og derefter igen det følgende forår , vil du være sikker på at have en konstant forsyning af persille .
Tørre blade Salg

Brug persille fra døende plante efter den går til frø . Smagen har en tendens til at være bitrere det andet år , men det er stadig fremragende til aromatisering stege kød og gryderetter . Skær blade og stilke off på basen og vaske dem under koldt vand . Træk alle bladene ud og tør dem på et papir - håndklæde foret rack for et par dage til at tørre dem ud .

Hus Have © have.989214.com