Beskæring en Sambucus Nigra
Sambucus nigra er en løvfældende busk, der svarer godt til beskæring i slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår , og det kræver beskæring mindst en gang hvert år. Denne særlige udvalg af hyldebær producerer mørk lilla-sort løv , citron -duftende lyserøde blomster i sommeren og spiselige bær i efteråret. C-vitamin -rige frugt bruges til at lave saft, marmelade eller gelé . Frugten er også høj i fosfor og kalium . Metoder

Flere beskæringsmetoder arbejder for Sambucus nigra . Den metode, der virker bedst for dig, afhænger af, om du vokser busk for frugt , for blomst produktion eller udelukkende som en ornamental busk . Beskæring af en hyldebær busk til jorden årligt i det tidlige forår får planten til at producere op til 20 procent mere frugt end nogen anden beskæring metode. Denne metode er kendt som foryngelsesbeskæring . Hvis du ønsker at få nok frugt til at bruge, kan du vælge at beskære busken selektivt i stedet og stadig fremkalde en øget frugt udbytte , selv om det ikke vil være helt så høj en procentdel stigning som foryngelsesbeskæring metode producerer. Selektiv beskæring omfatter fjernelse af bestemte brancher , såsom ikke -bærende grene eller grene, der vokser , hvor du ikke vil have dem. Brug altid beskæresakse , der er rene og skarpe, fjerne dødt træ først og gøre glat snit på en 45 - graders vinkel.
Bushiness eller Shape

Selektivt beskæring en Sambucus nigra at tilskynde bushiness kan forhindre skader på grenene fra høj vind , tung sne og is. Det er også en måde at kontrollere det modne størrelse eller form af planten. Regelmæssig beskæring forhindrer grenene bliver for lang, og giver dig mulighed for at vokse et større anlæg i et mindre rum , så længe tilstrækkelig plads er under jorden til rødderne til at vokse. Kortere grene modstå sne, is, kraftig regn og høj vind bedre end længere grene. Fugle og andet dyreliv også sætte pris bushier planter, fordi det giver dem et sted at skjule fra rovdyr og at reden.

Oprettelse af en busk med en bestemt form er en anden grund til selektiv beskæring en hyldebær . Uanset om du ønsker en mindre busk , en, der er firkantet , rundet eller anden form helt selektivt beskæring er den måde at opnå projektet.
Flower Production

Fjernelse af ældre træ giver mere sollys at nå Sambucus nigra interiør filialer. Mere sollys fremmer mere blomst produktion langs grenene i stedet for bare i toppen af anlægget, hvor sollys når nemt. Sambucus nigra blomster i sommermånederne ; så når væksten begynder i foråret, kan beskæring fjerne nogle af de blomsterknopper , hvilket ikke altid er dårligt. Den busk expends en masse energi til at producere masser af blomster. Selektivt beskæring hyldebær til at fjerne nogle af de danner blomsterknopper kan resultere i større blomster , der når modenhed.
Skadedyrs-og sygdomsbekæmpelse

En række sygdomme påvirker Sambucus nigra , herunder fordærve , meldug , skovdød , rust, svampe bladplet og forskellige virussygdomme. Derudover hyldebær buske er tilbøjelige til at angribe fra spindemider , bladlus og soegerne . Foryngelsesbeskæring kan fjerne en masse af disse problemer, men så kan selektivt beskæring . Det er vigtigt for sundheden for din hyldebær kan , at luften cirkulere rundt grenene , og at sollyset kan nå plantens indre. Fjern ældre træ, der er ikke-produktiv samt grene , der har tegn på skadedyrsangreb eller sygdom. Også fjerne grene, der krydser over hinanden. Fjernelse alle døde , svage og knækkede grene er klogt , fordi de er en invitation til skadedyr og sygdomme . Eliminering af de mulige årsager før skadedyr eller sygdom har en chance for at tage fat , er den bedste måde at sikre din Sambucus nigra fortsætter med at trives .
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com