Skygge -elskende Buske i Zone 4

USDA Plant Hårdførhed Zone 4 dækker det nordlige New England, de nordlige dele af Midtvesten og Great Plains samt dele af Rocky Mountain kæden i stater som Utah , Colorado, Montana og Wyoming. Masser af buske , der tørster solskin er tilgængelige for landskabspleje inden for zone 4. Mens dem, der foretrækker skygge er ikke helt så mange , nogle eksisterer. Salg Typer

Japansk Kerria er en løvfældende blomstrende busk hærdet op til USDA zone 4 klimaforhold af dens bjergrige hjemsøgt i sin native Japan og Kina. Denne busk har flere sorter såsom picta og Pleniflora . Forskellige typer af azalea arbejder i skyggen i zone 4, herunder royal , roseshell og løvfældende azalea . Delvis skygge er den perfekte ramme for en smidig hortensia og dets hybride former. Flaskerenser Buckeye vokser i zone 4 i fuld skygge , som gør bladdernut bush og Leatherwood buske. Koreansk Rhododendron er en anden skygge -tolerante arter er egnede til zone 4.
Størrelse

Vælg mellem mindre, mere håndterbare skygge buske til denne zone og mellemstore til store buske , der vokser i skygge. De mindre typer omfatter den Yaku Prince hybrid af rododendron og Girard Mount Saint Helens kultivar af løvfældende azalea ; begge er fra 2 til 3 meter høj. Medium -størrelse skygge buske såsom Aralia , koreansk rhododendron , royal azalea og glat hortensia ofte vokser så høj som en person gør . De større buske er rododendron arter som engelsk roseum , bladdernut og flaskerenser Buckeye - . Al moden til 10 meter eller mere
Features

Blomsterne på disse skygge buske ofte vende strømmen i deres favør på at blive en del af en lyssky landskab i USDA zone 4. Bottlebrush Buckeye , for eksempel, har cylinderformede klynger af hvide blomster , der blomstrer i forsommeren. Stedsegrønne blade er funktioner på nogle af disse arter, såsom Yaku Prince, som er i besiddelse oliven - grønne blade , så længe 5 inches . Honeyberry vokser i zone 4 skygge og har den ekstra fordel at give spiselige bær så tidligt som i maj.
Bruger

Brug nogle af de større skygge buske passende for USDA zone 4 som en del af en busk grænse eller som en underskov arter langs kanten af ​​skoven. Den mindre og mellemstore typer arbejde langs fundamenter og i masse beplantninger . Skygge haver , skov haver og skyggefulde naturaliserede områder er steder for mange af disse buske i zone 4. nogle, herunder japansk Kerria , fungerer godt som hække eller privatlivets fred skærme langs ejendom linjer , hvor skygge regler.

Hus Have © have.989214.com