Hvor Tall virker en Brogede Schefflera Kom i Florida
? Broget schefflera ( . Schefflera arboricola CVS) , mere almindeligt kendt som dværg schefflera og brogede arboricola , har været et populært stueplante i USA i mange år. I Florida, er det blevet flyttet ud af huset og ind i haven . Nu er det et dagligt syn i Florida landskaber. Brogede arboricola når 10 til 15 meter i højden og 6 til 15 meter i bredden , når lov til at modnes til sin naturlige størrelse, men det kan holdes på en meget kortere højde og smallere . Vækst Habit

Hardy i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9b gennem 11 brogede arboricola nemt holdes på 2 1/2 til 3 meter i højden , enten som en klippet hæk eller et naturligt formet busk . Dens afrundede, vaselike form varierer lidt fra plante til plante og normalt udviser en meget symmetrisk krone . Mere moderat vækst end grøn -blade sorter , det kræver minimal vedligeholdelse for at holde det i - bounds .
Funktioner

Fabrikkens broget løv lyser et havens shadiest spots med blad farver spænder fra dyb grøn til chartreuse sprøjtede med gyldne gule og cremet elfenben og hvid. Bladene året rundt , selvom det er temmelig tæt, bevarer en struktur, der er slet ikke grov. Når beskæres , det udfylder hurtigt. Venstre ikke beskæres , anlægget bærer klynger af små, men meget prangende orange- gul frugt i løbet af vintermånederne i Florida. Tyk stilke på planten holder sig godt til vind og modstå bryde .
Culture

Selvom Florida er ikke brogede arboricola indfødte levested , statens klima passer plante meget godt. Den tilpasser nemt til en solrig placering eller fuld skygge , men en delvist solrig eller en delvist skyggefuldt sted bringer det bedste farve i brogede blade . Lys , sandet , veldrænet jord giver en ideel plantning site for en arboricola , der klarer sig bedst i jord , der er lidt tør. Det gør også bedst , når dens jord er vandes regelmæssigt, men lov til at tørre grundigt ud mellem vanding sessioner. Ikke kræsen om jordens pH , en arboricola tilpasser sig enten svagt basisk eller sur jord . Meget tørke -tolerante , det viser moderat tolerance over for salt spray, har få problemer med skadedyr , og er ikke udsat for sygdomme af stor bekymring .
Bruger

tilpasningsevne og alsidighed - i tillæg til den plaskende løv - føjet til populariteten af broget arboricola i Florida beplantninger. Selvom det ikke er begrænset til brug i dyb skygge , tilføjer planten farve der, hvor få andre planter trives. Let holdes i form, når formet, brogede arboricola kræver ingen hårde beskæring . Bare trim egensindige grene for at holde den ønskede form, intakt . Anlægget kan beskæres i en standard træ, en multistemmed træ eller en kort busk eller hæk ; Det kan endda være espaliered mod en væg. " Trinette " arboricola ( Schefflera arboricola " Trinette ") også hårdføre i USDA zoner 9b gennem 11 og måske Floridas mest almindeligt dyrket sort , hjalp anspore en efterspørgsel efter broget arboricola med nye løv mønstre . Mange brogede arboricola sorter oprindelig beregnet til indendørs brug er blevet plantet i Floridas udendørs haver .
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com