Selvbestøvning Vs. Krydsbestøvning i Planter
bestøvning af planter er afgørende for blomst, frø og frugt udvikling. Bestøvning er den deraf følgende overførsel af pollen af bestøvere. Uden bestøvning og bestøvere , ville planteliv stoppe. Forskellen mellem selvbestøvning og krydsbestøvning er, hvordan hver plante er befrugtet . Bestøvning

Bestøvning er overførsel af pollen fra en han anther til en kvindelig stigmatisering. Når bestøvet , en pollen rør former på den stigmatisering , som når ovule som røret vokser. Efter bestøvning , hvis blomsten held bliver befrugtet , væksten af ​​frugter og frø begynder. Hvis et anlæg ikke er fuldt bestøvet , sker delvis befrugtning og frø og frugter udvikler ikke helt. Hvis anlægget ikke bliver befrugtet på alle, er det ikke producerer frø eller frugter.

Bestøvende

bestøvere spiller en afgørende rolle i bestøvning af planter. Bestøvere overføre pollen fra den ene blomst til den anden. Bestøvere omfatter hvepse, møl, fluer , sommerfugle , fugle, biller , bier og flagermus. Vind er en anden bestøver for planter. Når vinden blæser plantestængler eller grene , det forårsager planten blomst til at frigive pollen. Da vinden fortsætter med at blæse , bliver løsnet pollen luftbårne og lander på andre blomster .
Selvbestøvning

Når en plante er selvbestøvende , det har evnen til at bestøve og befrugte sig selv. Det betyder, at anlægget ikke behøver en anden plante af samme art til bestøvning . Pollen er flyttet fra den mandlige støvknappen af anlægget til den kvindelige stigmatisering på den samme plante.
Krydsbestøvning

Krydsbestøvning kræver to planter af samme art til bestøvning af blomsterne. Uden anden plante tæt ved i samme art, er planten ikke befrugtet. Frø og frugt udvikling ikke finder sted.

Undtagelser

frugttræer som Bartlett og Anjou pæretræer er noget selv- frugtbar , hvilket betyder, at anlægget kan selv bestøve . Men for større udbytter af frugt , er der behov for krydsbestøvning med en anden sort , såsom Moonglow eller Maxine . Dette er sandt for selvstændige frugtbar æble , abrikos og fersken sorter så godt.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com