De anvendelser af kvælstof til Hvede
Alle planter kræver kvælstof for en sund vækst , men hvede viser et særligt behov for tilstrækkelig kvælstof , før det kan give en generøs mængde korn. Growers bruge flere forskellige metoder til at levere supplerende kvælstof , såsom at bore det ned i jorden ved siden af ​​frø , plante det separat eller distribuere det på jordoverfladen. Hveden evne til at gøre fuld brug af kvælstof afhænger af miljømæssige faktorer såsom jordens fugtighed og såning tid . Nødvendighed

Nitrogen tjener som en af ​​de vigtigste elementer for at opretholde planteliv. I naturen bakterier omdanner kvælstof fra organisk stof til en brugbar form , som planterne kan optage føde. Mens forskellige afgrøder eller former for vegetation kræver varierende mængder af kvælstof , hvede synes at lide en særlig sårbarhed over for lave niveauer af kvælstof i jorden. Hvede sultet for kvælstof vil vise dårlig vækst og gulnede blade. Da bladene dør, mister planten mulighed for at give brugbare hvede , hvilket udgør en potentiel katastrofe for producenterne.

Fordele

Hvede kæmper for at overleve på begrænset kvælstof vil bruge uanset nitrogen er til rådighed til at vokse nye blade i stedet for at syntetisere protein. Mississippi State University bemærker, at denne tendens resulterer i mindre hoveder , hvilket giver mindre brugbare hvedekerner . Nitrogen tilskud kan øge både protein niveauer og udbyttet af en hvedehøst , med hver pund af kvælstofgødning med til at støtte op til en skæppe hvedekerner .
Applikation

kvælstof tilsættes hvede i løbet af foråret såning generelt fungerer godt undtagen i meget tørt klima , som kan reagere bedre til et fald kvælstof behandling . Growers ofte bore kvælstof i jorden til højre sammen med frø til de bedste resultater , eller de kan tilføje et band eller skive af kvælstof til jorden , før såning finder sted, en proces kendt som banding . En anden mindre effektiv metode indebærer " spredning " eller bredt distribuere nitrogen -baserede gødning på jordoverfladen. I nogle tilfælde avlere kan endda sprøjte flydende kvælstof på hvedehøst , en metode kaldet blad kvælstof .

Overvejelser

Hvor godt en hvedehøst reagerer på nitrogenbaserede gødning kan afhænge af en række eksterne faktorer. Nogle af kvælstof kan slippe ud i atmosfæren i form af gasformig ammoniak i stedet for at forblive i jorden, en effekt regering Alberta kalder fordampning . Hvede seedede senere i vækstsæsonen kan have mindre tid til at bruge kvælstof til sin fulde effekt. utilstrækkelig fugt jord kan begrænse virkningen af ​​kvælstof på hvede , mens den anden yderlighed , oversvømmede jord, som indeholder store mængder af kvælstof kan skade eller endog dræbe afgrøden.
hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com