Tulsi Planter
Tulsi ( Ocimum tenuiflorum , tidligere Ocimum sanctum ) er en aromatisk urt også kaldet hellig basilikum eller hellig basilikum. Denne træagtig busk er hjemmehørende i Indien , hvor det har været stor anseelse som både en urtemedicin og et religiøst symbol . Det er et medlem af Ocimum slægten , som også omfatter de bedre kendte kulinariske krydderier sød basilikum ( Ocimum basilicum ) , Thai basilikum ( Ocimum basilicum thyrsiflora ) og citron basilikum ( Ocimum citriodorum ) . Beskrivelse

Tulsi er en smuk plante ofte dyrket som en prydplante. Den danner en tæt, kompakt , mange - forgrenede bush nå højder på 2 til 3 meter . Dens stængler er firkantede og dyb lilla i farven. Dens grønne blade er store, let tilspidset , ovale og skinnende, med synlige årer. De er noget mere læderagtige end bladene af andre basilikum arter. Blomster ser hele året på høje, opretstående stilke. Disse delikate , dobbelt sammenbidt blomstrer ligner dem af sød basilikum . De varierer i farve fra lys lilla til pink, og give plads til nutlets lukkede på et tørt, papery membran. Disse nutlets kan genplantes at udbrede yderligere anlæg.
Vækstbetingelser
Tulsi planter trives i fuld sol.

Heat -elskende Tulsi er hårdfør året rundt udendørs i USA Department of Agriculture voksende zoner 9 til 11 , en region, der omfatter de sydligste afkroge af Florida , Louisiana, Texas , Arizona og Californien , samt meget af Mexico. Under disse betingelser kan det dyrkes som en flerårig, mens i koldere klimaer det gør en dejlig sommer årlig . Denne plante egner sig også til dyrkning i potter , der kan anlægges inden døre om vinteren. I alle årstider, Tulsi kræver fuld sol. Når bragt indendørs, skal den placeres i nærheden af ​​en syd -eller sydvestvendte vinduet for at få maksimal sol eksponering. Tulsi nyder at blive vandes grundigt og tørre helt ud mellem vandingerne. Veldrænet sandet lerjord er dens jord valg.
Historiske brug og religiøs betydning
I Indien er Tulsi forbundet med guden Vishnu .

I sin indfødte Indien, tulsi anses for at være helligt for guden Vishnu . I denne sammenhæng er bøn perler gammeldags fra den hule stængler af den hellige urt. Tulsi er også almindeligt brugt i traditionel indisk folkemedicin . Det er blevet anvendt for sin påståede slimløsende og anti- inflammatoriske egenskaber , og til at lindre hoste , bryst forkølelse og smerter i siderne. At lindre katar, har saft af Tulsi blade blevet blandet med sort peber. I sin bog " indiske naturlægemidler " , C.P. Khare registrerer den historiske anvendelse af Tulsi i Indien for at helbrede sådanne lidelser såsom opkastning , fordøjelsesbesvær, luftvejsinfektioner , lungeinfektioner , kroniske hudsygdomme og øjenbetændelse .
Culinary Anvendelse
Hellig basilikum er udbredt i køkken i Thailand.

Tulsi er ikke så populære som sød basilikum , thai basilikum og citron basilikum som en madlavning ingrediens i Vesten. Dens blade forsynet med en kompleks , krydret smag , der svarer til nelliker. Efter tørring kan de brygges at gøre en varm, fristende urtete . I Thailand, hvor Tulsi er kendt som Bai Gkaprow er denne urt tilsættes sammen med hvidløg , fiskesauce og chili peber til simple stir -fries . Bai Gkaprow kendetegner også smagen af ​​traditionelle pad kee MOW ( betyder " fordrukken stir fry "), som er en varm og krydret fad beregnet til at blive ledsaget af øl eller rom - baserede drikke .


Hus Have © have.989214.com