Sådan Grow Rutabaga i NC
sødere og mere omfattende end sin fætter majroe (Brassica rapa ) , den rutabaga (Brassica napobrassica ) er en væsentlig rod , du behøver ikke at vente hele sommeren til at høste. Faktisk rutabagas vokser bedst i køligt vejr . I North Carolina , som nyder plantning sæsoner tidligt, kan du nyde de stivelsesholdige grøntsager før yanks endda få deres kartofler plantet - med tiden sidesten til at starte en anden rutabaga afgrøde til et fald høst . Ting du skal
Soil testkit eller bærbare jord test måler
Limestone (efter behov)
10-10-10
Spade eller rorpind
Haveslange
Show flere Instruktioner
1

Gennemføre en jord testkit til at bestemme jordens pH . North Carolina jord tendens til at være sure.
2

Drys kalksten på jordoverfladen for at hæve jordens pH-værdi , hvis din test bekræfter meget sur ​​jord . Rutabaga foretrækker let sur jord med en pH-værdi på 6,0 til 6,5. For en 100 kvadratmeter seng , vil 5 pounds af kalksten hæve pH-værdien med 1 punkt .
3

anvendelse 3 pounds af 10-10-10 og en halv pund borax til jordoverfladen. 10-10-10 tilvejebringer nitrogen, phosphor og kalium , der rutabagas nødt til at trives. Borax leverer bor, en mikronæringsstoffer ofte mangler i North Carolina jord.
4

Vælg frø i gang for et fald eller foråret plantning. North Carolinas Cooperative Extension Service anbefaler "American Purple Top" eller " Laurentian ". Forårssåning sker i februar eller marts for foråret beplantninger , og august eller september til efteråret afgrøder.
5

sår frø i en dybde på 1/2 tommer , 4 inches fra hinanden i rækken. Rækkerne bør være mindst 12 inches fra hinanden . Vand jorden efter såning , så det er let fugtig.
6

Give rutabagas omkring 1,5 inches af vand om ugen , kontrol mellem vanding sessioner for at sikre, at jorden ikke er tørret ud . Sjældne eller ujævn vanding kan føre til træagtige rødder.
7.

Overvåg rutabaga blade for tegn på bladlus. Bladene vil udvikle huller , eller du vil se de små insekter selv.
8

Spray rutabaga toppe med en haveslange til at fjerne bladlus. Sidst på formiddagen på en tør dag er det bedste tidspunkt at gøre dette, således at bladene vil have en chance for at tørre ud .
9.

høste rutabagas når toppen er 12 inches høj og rødderne selv er mellem 3 til 4 inches i diameter. De to sorter, der klarer sig bedst i North Carolina , "American Purple Top" og " Laurentian " hver tager omkring 90 dage såning til høst.
hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com