Hvordan man dyrker og Udnyt Have Timian
Dyrket og udbredt i århundreder, timian er en " livgivende " urt bruges i hundredvis af sundhed og vitalitet applikationer. De gamle egyptere troede timian , et medlem af mint familien Labiatae , for at være en kilde til styrke og mod. I det gamle Egypten blev timian brugt til balsamering . Gamle grækere drysset timian i deres badevandet og brændte det i deres hjem og templer. Timian fandt hurtigt en vigtig plads i kulturen i den europæiske middelalder . Skønjomfruer præsenterede riddere med små buketter af timian , tro det skænket mod og dygtighed. I løbet af denne periode i historien , blev tørret timian poser placeret i madrasser og sengetøj til at afværge mareridt og utilpashed. Sød og duftende timian blev brændt som røgelse og placeret i kister . Timian hjulpet sikker passage til efter - verden . Have timian eller Thymus vulgaris, er en kultiveret hybrid form for vild timian , Thymus serpyllum . Ting du skal
Økologisk kompost hoteltilbud Vellagret gødning
havehandsker
Have murske
Pottemuld myHotelVideo.com: Vis Flere Instruktioner
1 Timian kan dyrkes i små potter på et køkken vindueskarmen.

Vælg forskellige timian , du ønsker at dyrke . Citron timian eller Thymus x citriodorus , er en broget bleg grøn sort med en tydelig citron duft . Det anvendes som et krydderi i en række pickles , eddiker og saucer . Der er snesevis af forskellige sorter af timian . Ornamental sorter omfatter elvernes , lime, hvid mos , lavendel, uldne , sølv nål , citron frost og kommen . Kulinariske sorter omfatter engelsk , sølv, appelsin og citron. Timian er en af ​​de nemmeste urter til at vokse , så prøv flere sorter i din urtehave. Frø og transplantationer er tilgængelige online eller fra havecentre .
2

Start timian fra stiklinger , børnehaver frøplanter eller frø. Vælg en plantning område, der modtager fuld sol. Timian kræver mindst fire timer af sollys hver dag , men vil gøre bedst i områder, der modtager solen hele dagen lang . Timian vokset fra frø skal startes indendørs seks til otte uger før den sidste frost i dit område.

Give timian med masser af fugt. Selvom tørkeresistente , timian gør bedst med et minimum på 1 tomme vand om ugen.

Ændres havejord med en generøs anvendelse af organisk kompost eller Vellagret planteæder gødning. Fungerer godt i jorden , fjernelse af sten , rødder og ukrudt. Plant transplantationer eller kimplanter udendørs, i veldrænet jord , efter alle faren for frost er forbi . Space planter 6 til 8 inches fra hinanden . Vild timian udviser bredere blade og mindre duft end dyrkede timian . I dag er sød haven timian dyrkes til kulinariske og medicinske formål. Timian skaber et attraktivt , breder bunddække , og er nyttig som en kant plante eller til at udfylde bare pletter i landskabet.
3

Harvest timian i det tidlige efterår . Du vil være i stand til at tage flere stiklinger mellem september og december . Kulinarisk timian skal høstes lige når planten begynder at blomstre. Skæring timian i blomst indfanger de mest intense smag og duft. Kulinarisk timian kan hænges i bundter til tørre eller kan hakkes og fryses til senere brug.
4

Tilføj friske eller tørrede timian til badevandet. En tinktur af timian æterisk olie er en meget effektiv antiseptisk. Timian indeholder anti- bakteriel, anti -fungal, anti -oxidant og anti -virale egenskaber. Timian har mange anvendelsesmuligheder i husstanden. Bruges som en kulinarisk krydderi , timian tilføjer en byge af smag til kød , gryderetter, supper og salater.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com