Hvilke dele af timian plante er anvendelige
? Du kan dyrke fælles timian (Thymus vulgaris) til brug som en urt eller som en prydplante . Denne kulinarisk urt fungerer godt i krydrede retter , og du kan bruge spiselige blomster at tilføje farve og til salater og desserter. Timian er en urteagtig , lavtvoksende staude, der vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5 til 9 . Timianblade

Timian blade er lille, grå -grøn og meget aromatisk . Bladene vokse på stilke , der får woody som planten modnes. Bladene er anvendelige enten friske eller tørrede . For at bruge friske eller tørrede timian , klippe en fjeder og sætte det hele i din parabol eller klemmes af bladene og kassér stilken. Hvis du bruger hele stængel, trække det ud før servering. Mens spiselige, timian stængler er woody og sej .
Timian blomster

Når timian blomstrer i det sene forår og den tidlige sommer , bittesmå bleg lilla blomster blomstrer på den øverste del af bladstilke . Tilføj en blomstrende timian kvist til fade for en duftende pynt , eller klemme fra de enkelte blomster og drys dem i grønne salater at tilføje farve og delikat smag . I modsætning til tørrede blade , timian blomster er noget, vil du sandsynligvis kun får, når du dyrke dine egne planter.
Høst timian

Den bedste måde at høste tid er ved at skære de enkelte kviste når du har brug for dem. For at få en kontinuerlig høst , vokser flere anlæg og tage et par kviste fra hver plante. At høste timian til tørring , skal du vente indtil de første blomster vises i det sene forår eller først på sommeren . Skær den øverste halvdel af hver kvist fra planten og binde dem i bundter. Du kan hænge bundterne i enhver varmt, tørt sted, ligesom et køkken eller solrig veranda , indtil de tørre.
Vækst Habit

Timian vokser i små mounding klumper 6 til 12 inches høj og bred . Bladstilke er grønne og bud tidligt i vækstsæsonen og få træagtig og hård som den mod slutningen af ​​vækstsæsonen. Timian vokser godt i tør , stenet jord og fuld sol. Du kan dyrke det i en klippehave eller klippevæg , i gårdhave plantageejere eller en tør del af urtehaven . I milde klima , timian vokser som en evergreen , men i koldere områder, det vil dø tilbage i efteråret og regrow i foråret.

Sorter Prøv

Udover almindelig timian flere andre spiselige sorter, der også gør attraktive bunddække og stauder . Citron timian (Thymus x citriodorus ) har spiselige blade , der har en duftende, Lemony duft og smag. Svarende til citron timian, sorten " kalk " (Thymus x citriodorus " Lime " ) har blade med en svag kalk duft . En sort af almindelig timian " Orange Balsam " (Thymus " Orange Balsam " ) har appelsin duftende blade og bleg pink blomster . Alle disse sorter vokse i USDA zoner 5 til 8 .
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com