Forskellige former for Solsikker
Solsikker er nordamerikanske indfødte , der dyrkes verden over for deres frø, olie og spektakulære blomster. De farverige kronblade er faktisk ray blomster ; de virkelige blomster er de små blomster tæt klynge i solsikke åbne, cirkulære ansigt, disken blomster. Disse blomster kan blive bestøvet og producere frø. Solsikker er nemme og sjove at vokse i en have. Plant et rektangel af dem til at gøre en solsikke hus. Plant mindre sorter i potter til at oplive en solrig terrasse. Størrelse

kliché solsikker er billedet af en blomst på en tyk grøn stilk , højere end dit hoved med en bred, åben ansigt levende gule kronblade og en kortklippet brun center disk. I virkeligheden , solsikker kommer i alle størrelser, fra planter, der vokser kun 1 til 2 meter høj ( dværgen Sundance Kid producerer en masse blomster) , til halvhøj blomstrer på 3 til 4 fod ( Ikarus vokser en meget ensartet blomstre ) til høje blomster ved 5 meter eller mere ( Lyng s California Greystripe har flagrende kronblade på omkring 7 fod). Skyskraberen sorter, såsom Cyclops, benævnes giganter. Nogle kan vokse så højt som 15 meter høj med blomster over en fod bred .

Farve

Solsikker er ikke alle gule med brune ansigter. Faktisk har nogle nyere kultivarer er ikke gul overhovedet. Moulin Rouge er en mid-size til høj plante , mellem 4 og 6 meter , der producerer levende røde kronblade omkring en sort skive . Sunbeam er kun 3 meter høj men citron -grønne centrum er enorm , omgivet af en bræmme af korte , lyse gule kronblade. Jokeren , på 6 meter høj , gør et fade fra en dyb rødbrun centret gennem kronbladene til gule spidser , og Velvet dronningen, på 5 til 6 meter høj, er en klar, levende rød med en afrundet brun center. Den blege solsikker spænder fra citron -gule med mørke centre, såsom 4- fods høje Valentine , til en høj hvid solsikke kaldet Coconut Ice , med en næsten sort center og kronblade at fremskridt fra vanille til glacier hvid.


Frø

Nogle går efter udseende og andre snacks . De fleste solsikker er frodig frøproducenter og frø der appellerer til mennesker såvel som sultne vinter fugle og hæs kæledyr papegøjer. Frøene kan spises rå eller ristet eller hele frø hoved kan indstilles i snedækket gård for fugle at græsse . Harvest frø , når den grønne skive bag blomsten begynder at gul . Frøene vil modnes efter , at selv hvis man skærer hovedet af planterne. Den nemme vej til hjem høst frø er at lade blomster på stilke. Når kronbladene falder , dække frøet disk med en brun papirpose til at holde fugle fra at fortære din afgrøde . Når bagsiden af skiven bliver brun , vil frøene gnide eller let falder . Giant Grey Stripe og Mammoth Russisk er to gigantiske solsikker , der giver en masse frø.
Olie

Solid sorte solsikkefrø producere den olie, der er aftappet og solgt til madlavning og salater. Solsikkeolie er en let, næsten smagløst olie, der er 68 procent linolsyre, en god kilde af umættet fedt. Frø indeholder omkring 40 procent olie , så det er et højt udbytte afgrødeplante . Men andre lette olier, der er biprodukter fra forarbejdning af fødevarer , såsom majs og sojaolie er billigere at producere og nemmere at finde på markedet. Hvis dit anlæg producerer små sorte frø , er det en oliefrø solsikke . Frøene kan tilføres til små fugle. Hvis frøene er store og stribet brun og hvid , kan du kæmpe resten af ​​vingede frø spisere for dem. Stribet solsikkefrø gøre gode snacks til store papegøjer og mennesker.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com