Hvornår der skal høstes Cikorierod
?

Cikorie er en flerårig urt, der kan dyrkes i din have eller høstet vildt fra vejkanter og grøfter . Det vokser hele USA og historisk har været brugt til medicinske og kulinariske formål. Sin rod tjener som en urtete eller en kop kaffe alternativ, når ristet og formalet .
Identifikation
< p> Cikorie er en del af aster familien og tæt knyttet til mælkebøtte . Dens 3- til 5 -fods forgrenede stængler har mælkebøtte -lignende blade, der er koncentreret i en klump nær bunden og faldet i størrelse mod toppen . Dens blomster er på størrelse med en silver dollar og lyseblå med mange smalle , firkantede spids kronblade. Cikorie har en lang pælerod , der ligner en mælkebøtte , som gør det muligt at tåle tørke godt .
Voksende
< p> Cikorie er hårdfør og nem at dyrke i haven . Plant cikorie frø tidligt i foråret - to eller tre uger før den sidste frost . Den foretrækker køligt vejr mellem 45 og 75 grader F. Rich jord dyrket 18 inches dyb vil producere den største pælerod . Så frøene 1/4 tomme dyb og 1 til 2 inches fra hinanden i rækker 24 inches fra hinanden . Hold beplantninger jævnt fugtig og tynd spirerne til 6 til 18 inches fra hinanden .
Høst
< p > Harvest cikorierødder omkring 120 dage efter plantning. Hvis du er på udkig efter dem dem i naturen , kigge i sommeren eller falde for store udviklede planter, som vil have de største rødder. At udtrække lang pælerod , grave ned omkring planten med en skovl eller spade . Rødderne er meget lang , så det kræver noget arbejde at få dem ud , især i hård jord . Undlad at trække i roden uden at grave omkring det, fordi det sandsynligvis vil bryde ud, og du vil miste nogle af roden .
Brug
< p> Efter at grave roden, krat det og hak det ind bidder til at gøre ristning hurtigere og mere jævn . Bag dem i en ovn ved 325 grader indtil de er tørre og sprøde , omrøring dem lejlighedsvis . Grind de ristede rødder og brygge ligesom kaffe , ved hjælp af omkring 1 spsk. af grunde pr kop vand , eller halvdelen af ​​den mængde kaffe , du normalt ville bruge. Eller kombinere reelle kaffe med cikorie til at skabe en blødere kaffe drink. Dette er en fælles drink i New Orleans.

Hus Have © have.989214.com