Er Dill en myg - frastødende Plant
?

Mens der er et par urter , der synes at frastøde myg , såsom basilikum og pennyroyal er dild ikke kendt for sine insekt - frastødende egenskaber. På den anden side er det kendt at tiltrække nyttige insekter til haven. Det er også undertiden plantet og bruges til at frastøde kål orm , der angriber haven kål , blandt andre planter.
Profil
< p> Dill er en urt , der kan vokse til over 3 meter høj og har en fjerlet bregne -lignende bevoksning. Det kræver mindst seks timers direkte sollys dagligt, men er også meget varmefølsomt. Efterhånden som temperaturen stiger, bliver anlægget tilbøjelige til fastboltning til blomst . De høje, langbenet planter også har hule stængler , hvilket gør dem skrøbelige i blæsende områder. Stavens dild planter eller plante dem bag et læhegn for at beskytte dem .
Såning
< p> På grund af sin udvikling af en pælerod , går dild ikke omplante godt og ofte bolte snart efter. Direkte såning anbefales derfor . Sås efter faren for frost er gået ind i en frugtbar , veldrænet jord og holde det fugtig, men ikke våd . Den kan sås i rækker eller i bundter , hvor selvsående vil blive fremmet. Gør forskudte såninger hvert par uger for at holde dig i høst i hele vækstsæsonen . I varme klimaer , så i foråret og igen i efteråret til en anden høst .
Boltmontering
< p> Vælg sorter af dild , der er langsomme til bolt hvis du bor i et varmt klima . Når det gør bolt , stopper planten producerer blade og fokuserer på blomst og frøproduktion . Hvis venstre med bolt og frø , kan varme områder se en anden runde af planter dukker op fra at være selvsåede .
Tørring
< p> Skær dild før sigtning og hænge det op og ned i et køligt, mørkt og tørt sted at tørre. Tørret dild har mindre smag end frisk , men holder sin dybe grønne farve godt . For at bevare frø , tillade anlægget til bolt , derefter skæres som frø pod modnes til en gyldenbrun farve . Hænge med hovedet ned til tørre blade , men sikre et lille papirsæk omkring planten til at dække frø hoved og fange tørring frø. Huller i siderne af sækken for at tillade luftcirkulation. Frø skal være helt tør , før den opbevares i lufttætte beholdere, eller de vil forme . Opbevares køligt og i mørke for de bedste resultater .

Hus Have © have.989214.com