Kan du dyrke Fennikel i zone 9
? USA Department of Agriculture plante hårdførhed zone 9 spænder områder, hvor den gennemsnitlige vinter lav temperatur får ingen koldere end 20 til 30 grader Fahrenheit. Det omfatter steder som det sydlige Californien, den lave ørkener i Arizona , det sydlige Texas og halvøen Florida. Frost er lys, men sjældne, og sommervarmen kan anmassende på grøntsager . Fennikel ( Foeniculum vulgare ) vokser i USDA zone 9, men kultur varierer efter type og regionale klimaer diktere præcis timing af afgrøden. Typer
Firenze fennikel eller finocchio , dyrkes de buttede blade baser.

To typer af fennikel , en indfødt af Middelhavet , i vid udstrækning vokse i urter og køkkenhaver i Nordamerika. Fælles fennikel er en flerårig plante , selvom nogle dyrke det som en årlig. Fælles fennikel anvendes til smagen af ​​dets unge , spæde blade og dens anis - aromatiseret frø. Talrige sorter findes fælles fennikel , herunder med bronze -lilla løv. Firenze fennikel, også kaldet finocchio , er en årlig dyrkes for sine spiselige blade baser. Cooks ofte hugge finocchio blade til brug som en garniture eller krydderier.
Time Frame

Begge typer af fennikel trives i USDA Zone 9 år rundt, men især når der ikke er nogen trussel om vinteren frost . Typisk er almindelig fennikel dyrket fra frø eller som unge potteplanter transplantationer, plantet udendørs i haven i det tidlige forår . Rødderne udvikler sig i de varme, fugtige forår jord og er etableret af den tid, de varme sommermåneder ankommer. Blomstring sker i det andet vækstperioden og giver frø. Hvis du kun er interesseret i fennikel s løv , plante det helst tidspunkt af året og forventer lejlighedsvis tørke , ekstrem varme eller vinter frost for at dræbe den tilbage. I USDA zone 9 Finocchio vokser som en årlig , der er plantet i foråret eller det tidlige efterår.
Geografiske hensyn

I lav-og mellemsæson ørkener i den amerikanske Southwest , almindelig fennikel fungerer bedst som en årlig. Plante frøene eller unge transplantationer om vinteren, og høst blade gennem foråret og sommeren , indtil planterne bukke under for varme og tørke . Finocchio er kun vokset i løbet af det sene efterår til det tidlige forår måneder. Omvendt i Florida, hvor somrene er fugtige og fyldt med regn , so fennikel udenfor sommer regntiden. Fælles fennikel planter overleve temperaturer ned til 25 grader Fahrenheit uden skader og resprout blade engang vender varmen tilbage . Finocchio vokser bedst som et fald til forårssæsonen veggie afgrøde her , også.
Voksende Tips
Når fennikel blomster , det ligner dild .

Når du beslutter dig for at dyrke disse Fennels i USDA zone 9 , de rette betingelser haven forbedre succes. Vælg en veldrænet sandet eller lerjord , der ikke er sure (pH lavere end 7,0). Till jorden dybt før plantning, som Fennels sætter pris på en smuldrende , løs jord for deres rødder at trænge igennem. Tørke-tolerante , fælles fennikel kan bukke under for at dæmme op og rodbrand i alt våde jordbundsforhold. På Hawaii og Californien, er fennikel betragtes som en gene ukrudt , fordi den producerer et stort antal frø efter blomstring , at fugle spiser og spredning.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com