Engelsk Marigold Planter
Den engelske morgenfrue er en årlig blomstrende plante, der lyser op i haven om sommeren og det tidlige efterår med sine levende blomster , der kommer i nuancer af orange, creme og gul. Ud over dens anvendelse i landskabet, den engelske morgenfrue er spiselige og dyrkes som en kulinarisk og lægeurt . Beskrivelse

engelsk morgenfrue ( Calendula officinalis) er hjemmehørende på det område i det sydlige Europa, der omgiver Middelhavet. Planten bliver 1 til 2 meter høj og bred, og har lys grøn, 4-tommer -lange , aromatiske blade. Engelsk morgenfrue blomster er 2 til 3 inches i diameter, og kommer i enkelt og dobbelt former. De blomstrer åbne om morgenen og lukker natten.

Sorter

findes Mange engelske morgenfrue sorter. Indiske Prince har mørk orange blomster med en bordeaux center , mens den dværg sort Bon Bon Orange har orange-gule blomster og vokser kun 1 meter høje . Anden almindeligt tilgængelig dværg stammer indbefatter Dwarf perle og Fiesta. Kablouna er højere, vokser op til 2 meter med lyse gule blomster og mørk orange centre .
Bruger

Med deres lyse , iøjnefaldende blomster , engelsk morgenfruer gøre en effektiv over uformelle landskaber , såsom sommerhus- stil haver . De vokser godt i senge , grænser og containere , og de ​​er langtidsholdbare afskårne blomster.

Engelsk morgenfrue tjene en bred vifte af medicinske og kulinariske formål. Æteriske olier stammer fra blomsterne er en ingrediens i cremer og lotions designet til at dulme sprukken hud og ømme muskler . Salver er lavet fra planten har vist sig at fremskynde heling af sår og forbrændinger. De lyse blomster bruges også som en safran erstatning til farve fødevarer såsom bouillon og ris .
Stigende krav

engelske morgenfruer kræver en fuld -sun -til- partiel - skygge placering og godt afdrypning jord. Vand , når den øverste centimeter af jorden er tørret, og fodre planterne med en high- kalium gødning på månedsbasis i hele vækstsæsonen . Deadheading engelske morgenfruer når blomstrer fade holder planterne blomstrer og forhindrer dem i at gå i frø og døende tilbage .

Skadedyr og sygdomme

Calendula bliver offer for flere skadedyr , herunder bladlus , thrips og whiteflies . Kontrollere disse angribere ved at sprøjte planterne med en stærk strøm af vand eller anvendelse af en passende pesticid.

Sygdomme hos engelske morgenfruer inkluderer svampeinfektioner såsom meldug, Calendula smut , der forårsager brune pletter , og Alternaria bladplet , hvilket fører til lilla læsioner. Anvend fungicider til at kontrollere disse forhold og forhindre spredning ved at holde blomsterbed fri af faldne blade og blomster. Aster gule er en alvorlig sygdom karakteriseret ved plante forkrøbling , gul- grønne blade og blomster , og plante død. Fjerne og bortskaffe engelske morgenfruer inficeret med denne tilstand, da der ikke er nogen kur, og sygdommen spredes hurtigt med det samme.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com