Hvor mange Solsikker for One Square Foot
? Ligesom en høj, ranglet supermodel , solsikker ( Helianthus annuus ) brug tankevækkende pleje at se deres bedste og ikke overskygge andre residenter i haven. Én solsikke per kvadratfod er den anbefalede afstand i en kvadratmeter haveplan , hvor planterne er plottet ud på en optimalt fordelte nettet. Mindre sorter kan plantes tættere sammen og stadig give en god blomst skærm , som kan højere sorter , når størrelsen af blomsten hovedet er uden særlig bekymring. Square Foot Gardening

Denne havestil vender den traditionelle række- plantning systemet på hovedet ved at opdele haven i et gitter , der består af 1- kvadrat -fods blokke og afstandseffekter frø inden hver blok på en ideelle interval for den pågældende afgrøde. Dette giver gartnere med begrænset plads til at bruge mere af den tilgængelige plantning område og opnå højere udbytter . Små statured vegetabilske afgrøder som gulerødder og løg kan plantes mere tykt i en blok , med en hastighed på 16 planter pr kvadratmeter , mens de store , ressource - sulten afgrøder som solsikker kun bør podes med en hastighed på en plante per kvadratfod blok .
Mellemrum for solsikker

en traditionel haven med rækker , eksperter anbefaler normalt afstand solsikker 4 inches fra hinanden i rækker 1 fod fra hinanden. Dette giver solsikker det rum, de behøver ikke kun at vokse høj nok , men også til at forgrene udad med deres brede blade . Ofte , afhængigt af typen af solsikke dyrkes sideskud også producere mindre blomsterhoveder i tillæg til de vigtigste centrale flor.

Effekter af Overbelægning

Nogle gartnere må forsætligt overplant en række af solsikker til at skabe en hedge -lignende effekt . Men solsikker , der er plantet for tæt på deres naboer som regel ender vise deres lidelser ved at dyrke tynd , ranglet stængler, der er tilbøjelige til at falde over og producere underwhelming små blomster . Ud over potentielt skygge ud andre nærliggende planter , overfyldte solsikker er også mere modtagelige for sygdomme på grund af reduceret luftstrøm.
Passende adskilte Planter

Solsikker dyrkes i en passende afstand fra hinanden i en kvadratmeter havearbejde system vil have en tyk, stærk central stilk , brede blade og mange sidegrene off hovedstammen . Mammoth sorter , der vokser til 8 meter eller mere skal altid gives passende plads til at lade frø hoved at udvikle sig til sit fulde potentiale. Mindre sorter, der dyrkes for deres blomster er som regel meget kortere , til 6 meter eller mindre , og kan stadig producere masser af attraktive , buket -værdig blomster, når seedet på to fabrikker per kvadratfod . Én plantning teknik til at sikre en stærk plante per kvadratfod er at plante to eller tre frø , give dem alle til at spire og derefter klip fra de to svageste planter på jorden, når de har nået 6 inches i højden. Denne metode til udtynding anbefales også til traditionelle række -baserede haver.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com