# >> Hus Have >  >> Housekeeping >> møbler Pleje >>
Slate Countertop Pleje & amp; Vedligeholdelse

De bløde grå , røde, lilla og greens af forskellige typer af skifer giver bordplader lavet med den fine, metamorfe bjergarter en varm , naturlig rigdom. Kokke vil sætte pris på en skifer bordplade evne til at modstå pletter samt den lethed, som minimal overflade skader anbefales. Følg en håndfuld af pleje og vedligeholdelse tips til at sikre, at udseendet og levetiden af ​​din skifer bordplade.
Rengøring
< p> Følg generelle krav til rengøring , der forhindrer farvning og overfladebehandling dulling . Spild tørres op straks med en blød svamp , selvom en spill er bare vand . Støv køkkenbordet dagligt. Støvpartikler venstre for at akkumulere gnide imod køkkenbordet og skabe mikroskopiske ridser. Over tid vil ridser opbygge og føre til et skæmmet , uklar finish. Vask skifer køkkenbordet regelmæssigt med en fugtig svamp og mild , ikke- sure , ikke- antibakterielle renere.
Polering
< p> Fastholde skifer bordplade er skinnende glans ved rutinemæssigt polering det med mineralsk olie . Til polish , hæld en klat af mineralsk olie på køkkenbordet overflade. Smøre olie omkring køkkenbordet, med en blød bomuldsklud . Buff olien ind i skifer , der arbejder i cirkulære bevægelser. Kontinuerligt fold over klud til at blotlægge en tør del. Anvend mineralolie ugentlig i de første par måneder efter installation , og derefter en gang om måneden derefter.
Ridser
< p> Blødhed almindeligvis kendetegner skifer , hvilket betyder, skifer bordplader er tilbøjelige til at skrabe . Men blødhed gør det også ridser enkel. Hvis en gryde blev trukket hen over køkkenbordet, efterlader en linie ætset i skifer , buff væk bunden med 120 sandpapir korn . Når bunden er fjernet , tørres væk slibemidlerne partikler , så fugte området og slut - sand med 220 - grus våd /tør sandpapir . Tør væk partiklerne igen og gnid området med mineralsk olie til repolish .
Genforseglingsevne
< p> Producenter typisk færdig skifer bordplader på fabrikken med permanens i tankerne, men slutter i heavy- brug områder kan gradvist aftage , hvilket gør skifer modtagelige for mad og flydende pletter. Polering med mineralsk olie på en regelmæssig basis går langt i at beskytte en skifer bordplade ; men at sikre en tilstrækkelig tætning , genanvende producentens anbefalede sten sealer cirka hvert andet år. Du kender din køkkenbordet er restance for genlukning når vanddråber ikke længere perle på overfladen.

Hus Have © have.989214.com