Retning af Vand Afløb
Retningen af vand i afløb fortsat en gammel debat om naturens kræfter versus almindelig gammel tilfældighed . Den igangværende bevægelse af Jorden i rummet påvirker vandstrømmene på forskellige måder afhængigt af størrelsen af det berørte område. Disse virkninger kan spille anderledes ud i et badeværelse afløb i modsætning til en storstilet orkan. Corioliskraften

corioliskraften resultater fra Jordens rotationer om sin egen akse . Som Jorden spin denne bevægelse forårsager visse virkninger forekomme i vejrmønstre samt i retning af vandstrømme . Jorden roterer østlig med en konstant hastighed . Da Jorden har både nord og syd poler vil forskellige områder langs nord /syd-akse rejse eller rotere med forskellige hastigheder. For eksempel jord regioner langs ækvator linje bevæger sig hurtigere end de nordlige regioner på grund af tilt og spin af Jorden.

Regionale effekter

Selvom centrifugal virkninger af corioliskraften forbliver aktive på alle tidspunkter, andre mere lokale kræfter påvirker retningen af ​​vandstrømme i kloakafløb. I teorien ville forskellene i breddegrad mellem Nord og Syd halvkugle forårsage vand løbe i modsatte retninger. På grund af tilt og spin af Jorden, ville den nordlige halvkugle oplever uret vandstrømme mens vand på den sydlige halvkugle ville dræne uret. Til en vis grad , er Coriolis kraften påvirker vandstrømme; Men endnu mere lokaliserede virkninger findes inden for rammerne af et hjem VVS og dræning systemer .
storstilet effekter

Når man sammenligner forskellene i vand flyder mellem nordlige og sydlige halvkugle , bliver corioliskraften mere synlige inden for store arrangementer . I tilfælde af cykloner og orkaner , disse storme følger naturligt uret rotationer på den nordlige halvkugle og med uret rotationer på den sydlige halvkugle . Disse forskelle i vand og luft flow skyldes kollisioner mellem storm og de ​​luftmasser , der naturligt følger Jordens rotation . I realiteten store begivenheder bliver mere modtagelige for de store bevægelser, som udøves af Coriolis kraft .
Små effekter
p Som vand strømmer ned en vask eller badekar afløb, andre faktorer, såsom tyngdekraft, formen af afløbet og eksisterende vandstrømme ændre virkningen af ​​Coriolis kraften . For mindre omfattende arrangementer , kun Jordens rotations kraft svarer til en ti milliontedel af den kraft, der udøves af tyngdekraften ifølge Cooperative Institute for Meteorological Satellite Studies. Tyngdekræfter sammen med formen af den faktiske drain og den første strøm skabt af afløbsvandet overpowers nogen virkninger udøves af Coriolis kraften . I mangel af disse overvældende påvirkninger , vil retningen af vand i afløb følger med uret versus uret mønster findes i den sydlige versus nordlige halvkugle.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com