Sådan gendannes Flood Soaked bøger

bøger kan nemt vandskade i oversvømmelserne , og hvis ikke tørret ud hurtigt , kan fremme væksten af ​​mug og svamp. Udtørring bøger den forkerte måde kan permanent beskadige dem. At tage sig tid til at tørre dem ud på den rigtige måde kan bevare dine bøger i mange år fremover .
Hvad du har brug
tabel fan
babybleer Salg Papir håndklæder ( premium sort )
< br > Træplade Salg Bricks eller tunge suppe dåser
Instruktioner
1 < p> Bestem type bog, du har at gøre med . Bøger, der er blanke sider eller specialkemikalier belægninger kan kun gendannes af en professionel. De bedste odds for en vellykket restaurering ligge med hårde dække bøger og standard papir . Også, hvis bogen er let udskiftelige , kan det ikke være værd at bruge tid og kræfter på at forsøge restaurering.
2 < p> Bestem omfanget af vandskader. Hvis bogen er flydende i vand i flere dage , er det sandsynligt, at limen i binding har løsnet , og dette mindsker chancerne for en vellykket restaurering. Hvis bogen allerede er begyndt at vokse skimmel , bør det ikke gendannes derhjemme. Hvis det er uerstattelige , kan en professionel forsøge restaureringen. På den anden side , hvis bogen er for nylig blevet gennemblødt , og du har genvundet det fra vandet hurtigt , har du en glimrende chance for at tørre bogen ud med succes.
3 < p> Indsæt papirservietter i bogen om hver ti eller deromkring sider. Læg et enkelt lag af papir håndklæde til at dække hele siden. Brug et premium brand af papirserviet kendt for sin absorption. Vær meget forsigtig , når du åbner den våde bog og dreje gennemblødt sider , da de nemt vil rive . Luk bogen på papirhåndklæder omhyggeligt.
4 < p > Træk åbne en baby ble og wrap omkring ydersiden af ​​bogen. Babybleer er utroligt absorberende og vil væge fugt i låget på bedre end en papirserviet bog. Indersiden af bleen skal røre bogens omslag .
5 < p> Lay bord over toppen af ​​bog og vejes ned med mursten eller dåser. At hjælpe med absorption af vand, bogens behov tryk, der påføres den. Centrer bord over forsiden af bleen -indpakkede bøger og placere mursten eller dåser på brættet til at veje den ned. Fjern bestyrelsen og ændre papirhåndklæder for fersk dem hver to timer , erstatter den bord, når du er færdig.
6

Stå bogen oprejst foran ventilatoren til slut tørring. Når bogens sider er kun lidt fugtig at røre ved, fjerne papirhåndklæder og ble . Stand bogen op på højkant med de sider pustet åben foran en ventilator . Checkbog- hver to timer for at teste tørhed. Når siderne føles tør at røre ved, skal du slukke for blæseren , men lade bogen oprejst i et par dage for at sikre , at rygsøjlen er tør .

Hus Have © have.989214.com