Hvad er Pietersite Stone
? Pietersite er handelsnavnet for en samlet klippe overvejende består af høg øje og tigerens øje. Det er normalt en mørk blå -grå farve, med rustne brune, røde og guld samt . Selv om det er et medlem af tiger øje familie , Pietersite adskiller sig i udseende, med striber og hvirvler går i alle retninger. Historie

Sid Pieters opdagede Pietersite i Namibia i 1962. Han registreret fund i Storbritannien og offentliggjort sin opdagelse i 1964, og stenen blev opkaldt i hans ære. Selvom mange mente, at Pietersite kunne kun findes i Namibia i 1993 en lignende sten blev opdaget i Kinas Hunan- provinsen. Chinese Pietersite ikke gik ind i ædelsten markedet indtil 1997. På grund af begrænset produktion i både Kina og Namibia , er svært at finde stenen.
Dannelse

Pietersite er en riebeckite , hvor den ene mineral problemfrit bliver en anden inden for samme rock. Dette resulterer i chatoyancy eller " katteøje effekt," set i både Pietersite og tigerøje klipper. Pietersite ser mere kaotisk end tiger øje , dog. Dens brogede farver og tilfældigt directioned striber skyldes bruddet hinanden af ​​dets sammensatte mineraler før kvarts reformeret og cementeret disse mineraler gennem geologiske processer. Derfor Pietersite er " brecciated ", en italiensk ord, der betyder en kombination af mineraler og sten holdt sammen af ​​en finkornet sediment.
Smykker

Pietersite vises på markedet næsten udelukkende i cabochons ; det vil sige, ædelstene poleret i små, afrundede former i stedet for facetteret . Cabochons er den nemmeste måde at maksimere PIetersite unikke skønhed , som en høj og afrundet skæres bedst showcases sin chatoyancy . Gemcutters skal være ganske forsigtig med Pietersite , da det skal skæres parallelt med længden af ​​dens fibre.
Rengøring og pleje

Polering Pietersite med en blød klud er den bedste måde at holde stenen ren. Det er også vigtigt at holde Pietersite væk fra rengøringsmidler og ekstreme temperaturer , da disse kan have en negativ effekt på perle s farve. Selvom Pietersite er ikke en særlig blød sten (da det har nogle kvarts i det ), skal det stadig opbevares i en foret sag væk fra andre sten for at undgå ridser .
< br >

Hus Have © have.989214.com