# >> Hus Have >  >> Home Appliances >> klimaanlæg >>
Central AC vs Room AC
Ifølge Energy Star, halvdelen af ​​dit hjem samlede energiregning kommer fra opvarmning og køling udgifter. Det anslås, at en gennemsnitlig boligejer bruger mindst $ 1.000 pr år i opvarmning og afkøling af omkostninger. Det giver mening nøje overveje hvilken kølefunktion er bedst . En central luft enhed og et værelse klimaanlægget er to almindelige kølemetoder . Funktion

funktion af både centrale luft og et værelse klimaanlægget er at give kølig luft i de varme måneder. Men boligejerne bruger køling metoder til forskellige årsager. Et centralt luft system er, hvad boligejerne bruge, når de ønsker at køle en hel hjem . Køleanlægget bygger på et system af fremløb og retur kanaler til at flytte luft i hele hjemmet. På den anden side , er et værelse klimaanlægget generelt vælges, når central luft er ikke en mulighed eller en boligejer ønsker at køle af nogle værelser og ikke hele hjemmet .
Effektivitet og omkostninger

Det amerikanske Department of Energy rapporterer, at et værelse klimaanlægget koster mindre at drive end en central luft enhed . Rapporten siger videre , at effektiviteten af ​​et værelse klimaanlægget er mindre i forhold til en central luft enhed . Men husk på, at et værelse klimaanlægget generelt er ikke beregnet til at køle en hel hjem på samme måde som en central enhed . Med andre ord er et værelse klimaanlægget fungerer effektivt, hvis det lykkes at køle det påtænkte .

Typer

Du kan vælge mellem flere typer af rum
klimaanlæg . En af de mest almindelige muligheder er vinduet klimaanlægget. The Consumer Energy Center rapporterer, at et vindue enhed er en mere økonomisk valg i forhold til en central enhed , i hvert fald hvis du kun ønsker at køle et eller to værelser. En bærbar klimaanlægget er en anden type. I modsætning til en vindue enhed , som kræver permanent installation , giver en bærbar enhed du mulighed for at flytte fra rum til rum . Den bærbare enhed har en udstødning slange, der skal have adgang til et vindue ; men du kan bruge den bærbare enhed i ethvert rum med et vindue velegnet til at rumme udledningsslangen . Du har også mulighed for et klimaanlæg, der installeres på væggen.
Identifikation

modsætning til populær tro , er der to typer af centrale klimaanlæg. De fleste husejere er formentlig bekendt med en split- system enhed . Denne består af en kondensator og kompressor , der sidder uden for hjemmet. Enheden har også en fordamper , men det er inde i en indendørs kabinet. Den anden form for central klimaanlægget er en emballeret enhed. Denne ene placerer fordamper , kompressor og kondensator inde i samme kabinet . Kabinettet er derefter sat på tag eller udenfor ved siden af ​​huset . En pakket central klimaanlægget er normalt en kombination af centrale luft og varme. I modsætning til et værelse air condition, som er relativt let og billigt at installere, kan central luft enhed installation koste alt fra $ 3.000 til $ 10.000. Hjemmesiden Furnace Sammenlign anbefaler at have en licenseret varme-og klimaanlæg entreprenør udføre installationen.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com