# >> Hus Have >  >> Garden & Lawn >> Rose Garden >>
Sådan Udbrede Roses Brug Kartofler
( . Rosa -arter) Rose formering i kartofler er en folkemusik - havearbejde trick, der synes at fungere godt, fordi kartoflen holder spidsen af ​​skære på den perfekte fugtighed plan for at udvikle de unge rødder. Roser er ofte formeres fra unge , nåletræ stiklinger , der tager rod og vokse til nye planter . Med kartoffel formeringsmetode er kartoffel tilbage i jorden for at rådne naturligt som rødderne vokse. Vellykket formering afhænger af sterilt udstyr, fordi roser er meget modtagelige for sygdommen. Ting du skal
Klorblegemiddel
Bypass Beskæresakse
skruetrækker eller stanseværktøjet
Beskæftigelsesmaterialer hormon pulver
Murske
Pot (ekstraudstyr)
Pottemuld (valgfrit) hoteltilbud træpæl myHotelVideo.com: Vis Flere Instruktioner
1

Desinficer et par bypass beskæresakse og en skruetrækker eller hulning værktøj i en 10 - procent opløsning af blegemiddel fortyndet med en hastighed på 1 del blegemiddel til 9 dele vand. Det hjælper til at blande denne opløsning i en sprayflaske og holde det i dit haveskur for nem adgang, når du har brug for at desinficere værktøj.
2

Skær en sektion omkring 6 til 8 inches lang fra en sund, grøn spids af en rose plante med bypass beskæresakse . Gør snit på omkring en 45 graders vinkel for at øge overfladearealet , der kan suge vand op . Den overskårne ende i ferskvand umiddelbart efter opskæring , før såret callouses ; ellers skal du lave en frisk snit umiddelbart før det sættes i kartoffel.
3

Punkterfri siden af ​​en hel kartoffel med skruetrækkeren eller hulning værktøj til at lave et hul på mindst 2 inches dyb og lidt bredere end rosen skæring diameter. Vælg kartofler med højt fugtindhold , såsom hvide kartofler , røde kartofler eller Yukon Gold kartofler.
4

Dyp den afskårne ende af rosen skære i rode hormon pulver og ryst det overskydende pulver. Dette trin er valgfrit , men rode hormon fremmer hurtig vækst rod .
5.

Skub skåret spidsen af ​​rosen skære ind i hullet i kartoffel. Lav hullet lidt bredere , hvis det er nødvendigt , for at undgå at beskadige stilken.
6

Bury skære i jorden lige dybt nok til at dække toppen af kartoflen , men forlader skæring udsat for. Du kan plante direkte i jorden i foråret , mens vejret er stadig cool , men hvis du tager skære i efteråret, bør det startede i en gryde og dyrkes over vinteren. Fyld potten med steril pottemuld , ved hjælp af en sække mix eller din egen blanding , som lige dele spagnum , færdige kompost og perlite .
7.

Indsæt en aktiepost i jorden ved siden af ​​rosen skæring og binde skære løst til bålet for at holde det lige. En tynd pind , såsom en spisepind fungerer godt som et spil. Den aktiepost kan skubbes ind kartoflen uden problemer .
8

vand jorden omkring skære lige nok til at gøre jorden fugtig og lidt smuldrende uden at gøre jorden våd. Vand skæring som nødvendigt for at opretholde dette niveau af fugt. Kartoffel og skæring vil hurtigt rådne hvis jorden holdes for vådt.
9.

Træk forsigtigt på spidsen af rosen skæring efter et par uger for at kontrollere for resistens , der angiver stærke rødder har udviklet sig til forankre skæring i jorden. Hvis skære trækker op , skubbe den tilbage i jorden og kartoffel og vente endnu en uge eller så før kontrol det igen. Tag spil, når rødderne udvikle sig. Hvis det ønskes, kan du fodrer rosen skæring med en let anvendelse af en generel formål gødning efter rødder udvikle sig.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com