# >> Hus Have >  >> Garden & Lawn >> Rock Garden >>
Forskellen mellem Rocks & Boulders
Forskellen mellem en klippe og en kampesten kan forklares med hensyn til størrelse og løsrivelse . En sten er defineret af geologer som et aggregat af mineraler. En kampesten er en type af rock , specielt en stor fritliggende én. Alle kampesten er klipper , men ikke alle sten er kampesten . Rock Defineret

Websters New American Dictionary definerer sten som'' en masse af stenet materiale . '' Rocks kommer i alle størrelser, fra pletter af silt til tårnhøje bjerge . De dannes i løbet af tusinder af år af tryk og temperaturer i og under jordskorpen . Klipper er lavet af krystaller af et eller flere mineraler i varierende kompositioner , ifølge '' sten og mineraler . '' For eksempel kvarts , feldspat og glimmer krystaller kombinere at gøre granit.
Boulder Defineret

Websters definerer en kampesten som'' en stor fritliggende afrundet eller slidt masse af rock. '' Elfi Berndl , en pædagog og medlem af den centrale canadiske Federation of mineralogiske Societies , lanceret en hjemmeside i 1999 til uddanne børn om typer af klipper. Ifølge Berndl , er der mange almindelige navne for sten, og disse giver os en idé om , hvor stor stenen er. Udtrykket '' Boulder, '' for eksempel, er et af disse almindelige navne for sten. Boulder bruges til at beskrive en stor sten , der er '' højere end en person. ''
Rock Størrelser

Brug Berndl terminologi , den største rock er et bjerg, der er defineret som " en kæmpe sten stadig fastgjort til jordskorpen. '' en kampesten ville falde næste i rækken efter størrelse. Andre beskrivende rock- ord er sten ( en sten, du kan holde i to hænder) og småsten (lille nok til at holde med to fingre ) . små bidder af rock kan kaldes sand , korn , støv og fnug .

bjergarter

Alle sten og kampesten falder i en af ​​tre kategorier - magmatiske, sedimentære eller metamorfe - . baseret på deres oprindelse , ifølge National Audubon Society Field Guide til sten og mineraler vulkanske klipper er størknet fra smeltet lava . Eksempler er granit og pimpsten . Spektakulære skærme af vulkanske klipper er vulkaner i Hawaii og de ​​vulkanske klipper i Yellowstone National Park. Sedimentære bjergarter dannes på eller nær jordoverfladen af ophobning af partikler. De har en lagdelt udseende , og eksempler er sandsten og kridt. Grand Canyon er en farverig udstilling af sedimentær klippe . Metamorfe bjergarter skyldes ændringer til allerede eksisterende magmatiske, sedimentære eller metamorfe bjergarter ved høje tryk og temperaturer . Marmor og skifer er eksempler. Metamorfe bjergarter findes typisk i bjergområder , såsom Appalacherne .

Rocks & Humans

Mennesker først brugte sten og klippestykker millioner af år siden. Rocks var de første redskaber og de ​​tidligste lærreder til kunstværker. Klippehuler var blandt de første bolig steder af mennesker. Senere mennesker anvendte typer af sten til at bygge hellige monumenter, såsom pyramiderne i Egypten. Dag mennesker har et utal af anvendelser for sten, såsom i computere ( kvarts ) , keramik ( ler ) , tandpasta ( fluorit ) , sandpapir ( granat ) og talkum (kalksten ) . Rocks bruges til at bygge mure og dekorere landskaber. Sten , for eksempel, anvendes i japanske haver til at repræsentere bjerge. Stones kan grænse et blomsterbed, og grus kan gøres til en sti eller raked i et mønster til at simulere strømmende vand .
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com