# >> Hus Have >  >> Garden & Lawn >> havefrø >>
Sådan Harvest Sweet Pea frø bælg
I modsætning til andre typer af ærter, der dyrkes primært for deres ærter bælg , er søde ærter dyrkes for deres blomster. Men ligesom alle ærter , de producerer bælg , der kan høstes og bruges til at dyrke flere søde ærter det følgende år. Selv om nogle søde ærter reseed naturligvis høste frø er den mest pålidelige måde at sikre, at du vil have alle de søde ærter , du ønsker år efter år. Instruktioner
1

Vent søde Ært blomster til at dø i det sene efterår . Sweet Pea vinstokke ikke begynder frødannelsen før blomsterne er døde .
2

Find de søde ært frø bælg . Efter den søde Ært blomster er døde , find de frø bælg , så du kan overvåge dem. Kig efter bælg skal vises i enderne af vin hvor blomsterne engang var. Ved første bælg vil være lang , tynd og lys grøn .
3

Overvåg de søde ært bælg til at følge deres udvikling. Bælg vil skifte farve fra grøn til gul og til sidst vil de brune. Når de bliver brune , frøene er modne.
4

Fjern bælg fra vin . Når bælgene er brun , er de klar til at blive høstet. De afbryde med en blid slæbebåd . Du kan finde det lettere at skære dem ud med et par havesaks .
5.

Lad bælg tørre . Bring bælg inde og sprede dem ud på en flad overflade , såsom et bagepapir. Placer bagepapir i tørreste sted i dit hus i to dage.
6

Knæk åbne bælg . Når bælgene er færdig tørring, forsigtigt knække åbne bælg med en negl. Bælg kan begynde at åbne på egen hånd.
7.

Opbevar ærteblomst frø i tørt og køligt sted til næste forår . Læg dem i en kuvert eller frysepose at hjælpe med at holde dem tørre.
Hoteltilbud

Hus Have © have.989214.com